top of page

Over

Daniel Rubenstein, viool

Sophie Ackermann, viool

Vincent Hepp, altviool

Clément Holvoet, altviool

Johannes Burghoff, cello

Catherine Lebrun, cello

 

 

Gesticht in 2002, bestaat het Ensemble Mendelssohn uit musici die grote erkenning kregen als Winnaars van Nationale en Internationale wedstrijden, een duidelijk bewijs dat elk van hen de studies afsloot met de hoogste Onderscheiding in befaamde instellingen als de Koning Elisabeth Muziekkapel (België), de Buchmann-Mehta Muziekacademie (El-Aviv) en de Indiana Universiteit (Bloomington-USA).

 

De leden van het Ensemble Mendelssohn besteden een belangrijk deel van hun activiteiten aan de kamermuziek. Sommigen zijn ook Leidinggevende muzikanten in toonaangevende symfonieorkesten, of  leerkrachten met groot aanzien in Koninklijke muziekconservatoria in het land. Hun namen zijn al opgedoken op festivals en concerten, zowel in de meeste Europese landen, als in Brazilië, Turkije, Israël, Zuid-Korea, Japan, de V.S. enz.

 

Het Ensemble Mendelssohn richt zich op het repertoire voor strijkkwintet en sextet, met of zonder piano,  en af en toe treden ze ook in een grotere bezetting op met andere musici. Naast beroemde werken, vertolkt het Mendelssohn Ensemble ook zelden gehoorde muziek en werkt het samen met componisten om deze vorm van kamermuziek grotere hedendaagse bekendheid te geven.

 

In 2016 zal het Ensemble Mendelssohn, naast vele andere voorstellingen, ook hun eerste concert-tournee verzorgen in Japan. Ze zullen dan meesterwerken uit hun repertoire spelen, en daarbuiten zal het ensemble ook nieuwe werken promoten, in samenwerking met hedendaagse componisten.

 

Het Ensemble Mendelssohn heeft een CD (Label Contréclisse) uitgebracht met Tchaïkovsky’s Souvenir de Florence, Dvorak’s eerste Piano Kwintet en 3 Schetsen voor strijkkwintet van de Belgische componist Michel Lysight (een Wereldpremière opname). Nieuwe opnameprojecten zijn gepland voor 2017 en 2018.

bottom of page